Kínálatunk

A President pálinka kínálata

Pálinkák 0,35l:

Johanna D’arc – 8.900,-

Gyönyörű borostyán szín, élénk telt, aromák és ízek jellemzik legújabb különlegességünket. Gazdag virágra és mazsolára emlékeztető zamatában megtalálhatóak a tölgy és a csokoládé jegyei is. Alapanyaga Tokajból származik, Mádról, ezért magas aszúszem tartalmának köszönhetően egyedülálló ízvilággal rendelkezik. Az igazi ínyencek itala.

Elkészítésükkor kifejezetten a Férfiaknak kívántunk kedveskedni velük, egy jó szivar és kellemes beszélgetés mellé, de szívesen ajánljuk hölgyeknek is.

Gentlemen – 19.900,-

Gyönyörű borostyán szín, élénk telt, aromák és ízek jellemzik legújabb különlegességünket. Gazdag virágra és mazsolára emlékeztető zamatában megtalálhatóak a tölgy és a csokoládé jegyei is. Alapanyaga Tokajból származik, Mádról, ezért magas aszúszem tartalmának köszönhetően egyedülálló ízvilággal rendelkezik. Az igazi ínyencek itala.
Gentleman italunk kiemelten összetett ízét még az aszúágy és a fahordó íze is egyesíti. Brandyre emlékeztető ízvilága teszi különlegessé. Az igazi ínyencek itala.

Elkészítésükkor kifejezetten a Férfiaknak kívántunk kedveskedni velük, egy jó szivar és kellemes beszélgetés mellé, de szívesen ajánljuk hölgyeknek is.

Meggy pálinka – 5.500,-

Illata gazdag fűszeres aromákat kísér, mely elegánsan karakteres. Megtalálhatók benne a gyümölcs savanykás, friss üde gyümölcsfavirágra emlékeztető illatok aromái. Kóstoláskor a kompótos jelleg a marcipánosság jellemzi, némi citrusos jegyekkel, a háttérben megbújó konyakmeggy ízzel. Hosszú lecsengésű, maradandó élményt nyújt, mely beég az emlékezetbe.

Cseresznye pálinka – 5.500,-

Csábítóan szép és nagyon kerek illat, melyben megtalálhatók a marcipános karakterek. A ropogós, érett gyümölcsöt idéző ízek. Lágy,selymes, finom cseresznyés fanyarsággal, melyet egy csipetnyi étcsokoládés jegyek fűszereznek. Utóíze rendkívül hosszú, a garatban édes, selymes élménnyel zárul.

Fogyasztását szobahőmérsékleten aperitifként vagy digesztívumként ajánljuk.

Kieffer körte pálinka – 5.500,-

E különleges körtefajtából készült pálinka izgalmas, megkapó határozottan fűszeres körteillattal csábít el. Ízében a téli körte teltsége, édessége jelenik meg. Illatában a gyümölcs frissessége ötvöződik a körte fehér húsának jellegzetes illatával és némi ibolyával. Ízében kerek, finoman fűszeres, a körtére jellemző olvadó vajasság kíséri. Szájban sokáig megmarad, elegáns, könnyed, kifinomult, leheletnyi fanyarsággal búcsúzik.

Sárgabarack pálinka – 5.500,-

Kellemesen fűszeres és  könnyed, az érett zamatos gyümölcs íz- és illatjegyeit őrzi.  Kóstoláskor  az  érett, zamatos gyümölcs íz és illatjegyeit  intenzív lekváros  aromák  kísérik. Némi citrusos karakterrel, mely behízelgően felvezeti az aszalt barackos íz jegyeket. Komplex, gyönyörű íze van, szép gyümölcsös jegyek kíséretében. Utóízében a gyümölcs és az alkohol is hosszantartóak.

Fogyasztását szobahőmérsékleten aperitifként vagy digesztívumként ajánljuk.

Alma pálinka – 5.500,-

Első pillanatban érezzük a könnyed virágos és citrusos jegyeket. Melyet a bourbon vanilia és a mézes íz fűszerez. A fűszerek mögött határozottan megjelenik a gyümölcs almahéj és almamag zamata. Elsőként az almás pite jut eszünkbe, a gyümölcs friss zamatával, de lágy textúrájával. Utóíze hosszú, lecsengésében felerősödik a fahéj és a vanília tökéletes aromája, mint illatában és ízében.

Fogyasztását szobahőmérsékleten digesztívumként ajánljuk.

Cigánymeggy pálinka – 5.500,-

Ízében szép és harmonikus frissesség és édeskés gyümölcs illatok dominálnak gazdag friss aromákkal.
Kellemes lekváros pikantériával, finom marcipánnal és karaktereiben bonbonmeggyre emlékeztető gyümölcsösségével megspékelve. Kóstoláskor a csokoládé kesernyés jegyei mutatkoznak meg némi citrusos jegyekkel.

Fogyasztását szobahőmérsékleten aperitifként vagy digesztívumként ajánljuk 16 – 18 C° –on.

Irsai Olivér szőlő pálinka – 5.500,-

Egy igazi illatbomba, amiben a citrusos jegyek mellett a virágos aromák teljes tárháza megjelenik. Az akácvirág, a bodzavirág és a rózsa is felismerhető benne. Intenzív, szinte parfümös az illata. Ízében a szánkat betöltő muskotályossága és a szőlőszem fanyar magolajossága igazán hosszú lecsengéssel, nagyon sokáig megmarad. Komplex karakterrel rendelkező, friss, üde, mégis nagyon elegáns

Lepotica Szilva pálinka – 5.500,-

Nagyon intenzív, kellemes szilva virágillattal indító, könnyed pálinka. Ízében fellelhetők a csokoládés, fűszeres jegyek. Különleges, édeskés ízvilágát a meleg gyümölcsédesség kíséri, némi gyömbérrel és virágos, mézes jegyekkel. Rendkívül komplex, hosszú utóízű termék, melynek száraz próbája a csonthéjasokra jellemző enyhe háttér magzamat jegyeket hagy maga után a pohárban.

Johanna Furmint szőlő pálinka – 8.000,-

A PRESIDENT Pálinka Szalon Johanna Furmint pálinkája különleges termék. A Tokaji borvidék legértékesebb lankáin, Mádon érett szőlőszemek és a magas aszúszem tartalom biztosítják a prémium alapanyagot. A Johanna Furmint dűlőszelektált gyümölcsből (Bomboly-dűlő) készül. A tulajdonos saját furmint tőkéin érett minden szőlőszem, magával ragadó ízélményt nyújt már a szüretkor. Köszönhetően a folyamatos minőségellenőrzésnek és a terméskorlátozásnak. Johanna pálinkánk kocsánytól mentes, érett egész szőlőszemekből készül. A szeretettel gondozott fürtök zamata és főzőmesterünk szakértelme egy csepp gyémántban egyesül, amelyet a Kárpátmedence legismertebb borvidéke fémjelez. A kései gyümölcsszüret a vanília, a tokaji szőlőkre jellemző ásványosság, valamint az aszú szőlő semmivel össze nem téveszthető ízének felejthetetlen, magával ragadó kombinációját eredményezi. A pálinka alkoholtartalma 45%.

Johanna Furmint törköly pálinka – 8.000,-

Letisztult, jellegzetes, testes és karakteres. Ízében intenzívebb a törköly karakter, melyet tartós mazsolás fűszeresség jellemez , kellemes szőlőmust utóízzel, némi citrusosággal. Míg az illatában a szőlő erőteljes fajtajegyei a dominánsak. Utóízében a muskotályos aromák érezhetőek. Aperitifként ajánljuk, de önmagában is különleges élményt nyújt. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 15-18°C

Vilmos körte pálinka – 8.000,-

A Vilmos egyedülálló zamata illata semmivel össze nem téveszthető, mert a jellegzetes Vilmoskörte karakterek, héjas jegyek, az érett gyümölcsösséget jellemzik. A vilmoskörte üdesége kirobbanó. Jellegzetes karakterével az Őszt idéző illatával, és édeskés zamatával a szájba véve az érett, lédús vilmoskörte íze omlik el, a háttérben a tisztán érezhető citrusosság, némi fűszeres aláfestéssel, és a virágok parfümös jegyei vezetik át a nagyon kellemes körtehéj-tónust. Íze könnyed, élvezetes, mintha édes, friss körtébe harapnánk. Harmóniája barátságos, fűszerezettsége az utóízében hosszan érezhető, enyhén lekváros.

Birs pálinka – 8.000,-

Ízében az érett gyümölcs dominál, citrusos jegyekkel, férfiasan fanyar karakterrel. A markánsan parfümös, mély birsalmasajtos zamata magával ragad. Ízében és illatában egyedi harsány jegyeket hordoz, igazi különlegesség üde fanyarkás ízekkel. Egyedülállóan izgalmas, enyhén kesernyés utóíze hosszan lecsengve végigkísér, az illata hosszantartó emléket hagy maga után.

Ágyas pálinkák 0,35l

Ágyas Meggy Pálinka – 8.000,-

A friss, édes-savas meggyszemek szakszerű feldolgozásával nyert pálinka a gyümölcságynak köszönhetően egy utánozhatatlan pirosas-bordó árnyalatot kap. A zamatos fanyar meggy az édes házi meggylekvár ízével keveredik benne. Illatában előre érezzük az édes és fűszeres meggybefőtt illatot. Kísérik még üde citrusos jegyek és különböző virágillatok, melyek bonbonossá teszik a pálinkát. Zamatában a mandulás magjelleg egy hosszan lecsengő íz élményt nyújt.

Aszú ágyon érlelt Johanna Furmint szőlő pálinka – 14.900,-

Illatában magában hordozza az aszús, szegfűszeges, vaniliás jegyeket, melyeket tartós mazsolás fűszerezettség jellemez. Citrusos jegyek mellett magolajos aszútörkölyös illatkarakter jellemzi. Ízében is nagyon intenzív, mely az illatával összecsengő jegyeket mutat. Szájban testes, telt élményt nyújt, ízében telt, hosszú és elegáns. Lecsengése hosszú, mely kellemes édes jegyeket hordoz.

Háziasított pálinkák 0,35l

Furmint Szőlő-Birs pálinka – 8.000,-

Nagyon változatos pálinka. Illatában kezdésnek a Furmint szőlő jegyei fedezhetők fel, fűszeres erősen szőlős jegyekkel. Utána veszi át a hatalmat a markáns birsalma, friss virágos, citrusos parfümösségbe megy át. Hosszú harmonikus élményt ad, melynek markáns karaktere elegánsan mutatkozik meg az ízében.

Furmint Szőlő-Bodza pálinka – 8.000,-

Illata fűszeres, nagyon egyedi. Rendkívüli illat jellemzi, ami semmi mással nem téveszthető össze. Kellő intenzitású, kissé fanyar gyógynövényes ízélményt nyújt, melyben érezni a karakteres bogyós gyümölcs illatos, virágos jegyeit. Kóstoláskor előjönnek az olajos, érett piros bogyós gyümölcsös ízek, melyek hosszan meg is maradnak. Nem mindennapi aromája semmivel össze nem téveszthető.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet 16 – 18 0C-on.

Furmint Szőlő-Kökény vegyes pálinka – 8.000,-

Illatában rendkívül intenzív párlat, melyben harmonikusan elegyedik a dér csípte gyümölcs, és a furmint szőlő aszús viaszossága. A különleges ízek kedvelőit fanyarságával, pikáns marcipánosságával, lekerekedett savaival és szelíd komplexitásával egy életre rabul ejti a kökény egyedi ízvilága.

Fogyasztását szobahőmérsékleten aperitifként vagy digesztívumként ajánljuk

Furmint szőlő-Sárgabarack pálinka – 8.000,-

Üde, gyümölcsös, gazdagon parfümös, friss behízelgő illat mögött felvonulnak a lekváros, aszalványos aromák. Kellemesen fűszeres, könnyed gyümölcsösség mellett finom ízvilágában szép, krémes magkarakter bontakozik ki. Háttérként citrusos héjjegyek is megjelennek édeskés jegyekkel, melyek egy végtelenül harmonikus, mély nyomot hagy maga után a garaton.
Sokáig érezhetjük aromáit, melyek a pohár újra töltésére csábítja a fogyasztót.

Furmint Szőlő-Csipkebogyó pálinka – 14.900,-

A Furmint szőlőből és csipkebogyóból készült pálinka egy igazi különlegesség. Illatában előbukkannak a gyümölcsökre jellemző marcipánosság, kellemes édes illattal. Nagyon finom íz- és illatvilággal rendelkező pálinka. Kóstoláskor előkerül a dér csípte csipkebogyó kissé fanyarkás gyógynövényes íze és jellegzetes aromái. Lecsengése hosszantartó lágy, selymes mazsolasággal, és némi fanyarsággal.

Furmint Szőlő-Homoktövis pálinka – 14.900,-

Illatában nagyon változatos jegyek mutatkoznak meg. Kissé fanyarkás illata mellett előkerülnek a gyógynövényes, citrusos karakterek, a gyümölcs jellegzetes aromái. Ízek gazdagságával és az egyedi gyümölcs fajtajellegével örvendezteti meg a nemes italok kedvelőit. A szép, kerek alkoholok mellett megmutatkoznak a herbás jegyek, melyektől utóízében hangsúlyos és karakteres lesz.

Furmint Szőlő-Málna pálinka – 12.900,-

A zamatos málna friss intezív illata és a furmint szőlő illatos, selymes ízvilága egy izgalmas kuriózum. Egy igazi íz és illatesszencia. Illatában a málna parfümössége dominál, intenzív, szép karakteres illat, melyben fellelhetők a gyümölcs friss, üde aromái. Nagyon hosszú lecsengésű, ízével betölti a szájüreg minden pontját. Szárazpróbája a legkomplexebb.

Párlatok

Fehérbor párlat – 8000,-

Illatában a finom gyümölcsösség, a fajtára jellemző fűszeresség, némi citrusos jegyekkel. Szájba véve szép teste, de elegáns muskotály aromákat hordoz magánban. Ennek ellenére fiatalos és lendületes.

Vörösbor párlat – 8000,-

A vörös borból készült párlat híven tükrözi a fajtajelleget, letisztult, rendkívül komplex illat- és íz-jegyekkel bír. Inkább a szőlőfajta tulajdonságait fedezhetjük fel benne, mint a borét. Ízeiben a fekete ribizke és a szeder jelenik meg, illatában a cédrus a jellemző, füge, csokoládé és meggy illathatásokkal. Ízét hosszú lecsengés jellemzi.. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 15-18°C.

Furmint szőlő Borseprő párlat – 8000,-

Fűszeres, üde, friss elegáns gazdagon díszített illat a háttérben egy leheletnyi fanyarsággal. Ízében elegáns, telt, zamatos a fajtára emlékeztető jegyekkel. Határozott fajtakarakter érezhető, édes lefutással, behízelgő fűszerességgel. Utóízében közepesen hosszú, érezhető benne az édes méz aromája, mazsolára emlékeztető jegyekkel. Könnyedsége, üdesége teszi ezt a pálinkát valódi társasági itallá. Fogyasztása sültekhez 18 C-on ajánlott.

Sörpárlat – 8000,-

Tisztelegve Vértessomló Sváb hagyományai előtt készítjük ezt a különleges párlatot. Minőségi sörből főzött termék, melyben megjelennek az alap sör jellemzői, mint például a sörhabra emlékeztető citrusosság. Kissé édeskés, malátás, karamelles illatú. Ízvilága egyedi és kihagyhatatlan élményt nyújt minden sörkedvelőnek.

Fogyasztását 16 – 19 0C-on ajánljuk.

Kínálatunk 0,04l

Meggy , Cseresznye, Kieffer körte, Sárgabarack, Alma pálinka, Cigánymeggy, Irsai Olivér, Lepotica Szilva – 1300,-

Johanna Furmint Szőlő, Johanna Furmint törköly, Vilmoskörte, Birs, Ágyas Meggy, Furmint Szőlő-Birs, Furmint Szőlő-Bodza, Furmint Szőlő-Kökény, Furmint szőlő-Sárgabarack, Fehérbor párlat, Vörösbor párlat, Furmint szőlő Borseprő párlat, Sörpárlat –  1600,-

Furmint Szőlő-Csipkebogyó, Furmint szőlő-Homoktövis, Furmint Szőlő-Málna –  2000,-