Sámsonkert

Litkei Család

A PRESIDENT Pálinka Szalon elkötelezett partnere a magas minőségű gyümölcsökkel dolgozó kisvállalkozásokkal való együttműködésnek. Termékpalettánk éppen ennek köszönhetően bővült ki 2017 decemberétől a Sámsonházán működő Litkei manufaktúra kitűnő minőségű termékeivel.

A Litkei család Nógrád megyében tevékenykedik. 2014 óta foglalkoznak nagy odaadással gyümölcstermesztéssel és feldolgozással. Termékeik előállítása során saját termesztésű, és kizárólag háztáji kistermelőktől beszerzett, ellenőrzött gyümölcsöket és gyógynövényeket használnak fel. Palettájukat színesítik vadontermő gyümölcsökből előállított termékek is, melyeket a Mátra, illetve Cserhát lankáiról gyűjt és dolgoz fel szintén a Litkei család. A termékek készítése során kizárólag kézi erővel dolgoznak, az évszázados hagyományok szerint. A fazekakat hagyományosan fatüzeléses sparhelten melegítik, a gyümölcsök magozását kézzel végzik. Például a csipkebogyó , a kökény, vagy som esetében, elképzelhetetlen munkával bír a végleges termék. A hagyományos eljárás oka, a régi ízek előcsalogatása, úgy ahogy azt elődeink készítették. Saját maguk így nyilatkoznak tevékenységükről:

A termesztéstől az elkészítésen át a feldolgozott kész élelmiszer üvegekbe töltéséig minden folyamatot mi magunk végezzük, két kislányuk (3 és 5 évesek) és kisfiunk (1 éves) pedig fő-segéderőnk. Címkénket a magunk által szépnek vélt és egyébként személyes eredetű címer díszíti, ezen kívül kiemelt hangsúly került a magyar termelőtől, magyar vállalkozásban készült magyar termék megjelenítésére.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy csak természetes és egészséges élelmiszereket készítsünk és a legminimálisabb mértékben se tartalmazzanak adalékanyagot. Így sem tartósítószert, sem színezékeket, sem állományjavítót, sem ízfokozót, stb. nem tartalmaznak a Litkei manufaktúra termékek. Nálunk a gyümölcslekvár gyümölcsből készül, tartósítását száraz dunsztolásos eljárással biztosítjuk.
Elsődlegesen lekvárokat és szörpöket készítünk, de saját méhészetünk is van, egyes lekvárjaink cukor helyett mézzel édesített változatban is kaphatók. Cukrot nem fogyasztó vásárlóink számára pedig minden lekvárunk 100%-os gyümölcstartalommal is elérhető.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy csak természetes és egészséges élelmiszereket készítsünk és a legminimálisabb mértékben se tartalmazzanak adalékanyagot. Így sem tartósítószert, sem színezékeket, sem állományjavítót, sem ízfokozót, stb. nem tartalmaznak a Sámsonkert termékek. Nálunk a gyümölcslekvár gyümölcsből készül, tartósítását száraz dunsztolásos eljárással biztosítjuk.

Elsődlegesen lekvárokat és szörpöket készítünk, de saját kis állomány létszámú méhészetünk is van, egyes lekvárjaink cukor helyett mézzel édesített változatban is kaphatók. Cukrot nem fogyasztó vásárlóink számára pedig minden lekvárunk 100%-os gyümölcstartalommal is elérhető.

Jelenlegi termék választékunk a következő:
Szörpök: Pitypang, Fenyőrügy, Orgonavirág, Bodza, Fodormenta, Meggy
Lekvárok: Feketeribizli, Meggy, Kajszibarack, Otelló szőlő, Kökény és Csipkebogyó

Litkei Család